2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dat de Nintendo DS goed verkoopt is natuurlijk niets nieuws, maar dat het de winst van Nintendo met 10 procent heeft doen toenemen is wel mooi meegenomen. Deze stijging is ook te wijten aan de top games die in dit kwartaal voor de Nintendo DS uitkwamen zoals New Super Mario Bros en Brain Age

Het eerste kwartaal eindigde voor Nintendo in juni en dan krijg je natuurlijk een hele hoop cijfermateriaal. Gedurende dat kwartaal ging de Nintendo DS maarliefst 4,54 miljoen keer over de toonbank! Dat is drie keer meer dan vorig jaar, toen werden er 1,38 miljoen exemplaren verkocht. Ook de games verkochten veel beter dan vorig jaar: 18,4 miljoen stuks dit kwartaal tegenover 2,3 miljoen stuks vorig jaar in hetzelfde kwartaal.
Sinds de release is het paradepaardje van Nintendo 21 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Niet alles verkoopt uiteraard even goed, zo is de verkoop van de GameBoy Advance gezakt van 980.000 eenheden vorig jaar, naar 680.000 dit jaar.
Ook de Gamecube moet eraan geloven, deze heeft nooit echt spectaculair verkocht en de verkoopcijfers ervan blijven maar dalen: van 260.000 vorig jaar naar 150.000 dit jaar.

Gedurende dit eerste kwartaal boekte Nintendo een totale winst van 15,6 miljard yen (134,3 miljoen dollar) tegenover 14,1 miljard yen vorig jaar.
De totale omzet van dit kwartaal bedroeg 130,9 miljard yen (1,1 miljard dollar). Dit is opmerkelijk want de omzet van hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroege ‘slechts’ 70,7 miljard yen, dit is dus een stijging van 85 procent! Met de Wii in het vooruitzicht zal dit volgens mij alleen maar blijven stijgen.