Nintendo stelt goede kwartaalcijfers voor

Nintendo stelde haar cijfers van het derde kwartaal voor. Deze cijfers zien er erg goed uit voor de game fabrikant, de nettowinst is bijna verdrievoudigd naar 132,42 miljard yen, dat is 811 miljoen euro. In het eerste kwartaal bedroeg de winst 54,34 miljard yen. Deze groei is het gevolg van de goede verkoopcijfers van de Nintendo Wii en Nintendo DS.

Nintendo stelt goede kwartaalcijfers voorIn het afgelopen half jaar heeft Nintendo 7,33 miljoen Wii-consoles verkocht en 13,3 miljoen DS-consoles. Naar alle verwachtingen blijft deze groei het vierde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van 2008 aanhouden. Nintendo heeft haar hele winstverwachting aangepast naar de cijfers. Eind maart dit jaar stond haar winstverwachting op 245 miljard yen, deze staat nu al op 275 miljard yen, dit is 1,7 miljard euro.

Op de beurs is Nintendo het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. De omzet van het bedrijf over het eerste half jaar is gestegen met 132,5 procent naar 694,8 miljard yen (4,3 miljard euro). Nintendo is nu het op twee na grootste bedrijf van Japan.

Bron:Telegraaf