1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo heeft haar financiële cijfers van de afgelopen negen maanden bekendgemaakt. Tussen april en december 2007 heeft het Japanse bedrijf een winst van maar liefst 2,54 miljard euro geboekt.

Door de succesvolle winst die het Japanse bedrijf heeft gemaakt, heeft Nintendo de winstverwachting voor het komende financiële jaar van 2,7 miljard bijgesteld naar ongeveer 3 miljard euro. De grote winst die Nintendo heeft gemaakt is met name te danken aan de verkopen van de Wii. Sinds de lancering van de Wii eind 2006, zijn er wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren over de toonbanken gegaan, waarvan 6 miljoen in Europa. Ook de software verkopen lopen goed, wereldwijd zijn er ruim 95 miljoen Wii-games verkocht, daarbij is Wii Sports die bij de Wii gebundeld wordt, niet meegerekend.

De Nintendo DS heeft ook een grote bijdrage geleverd aan het succesvolle winst van Nintendo. Door populaire games voor de DS zoals Legend of Zelda: Phantom Hourglass, New Super Mario Bros en Brain Training is ook de Nintendo DS een erg gewild object bij de consumenten. Nintendo heeft inmiddels ook de verkoopverwachtingen bijgesteld, het bedrijf verwacht dat het vanaf april 2008 tot en met maart 2009 wereldwijd 18,5 miljoen Wii’s en zo’n 29 miljoen DS’en gaat verkopen.