Juniper Networks neemt de leverancier van een softwaregebaseerd platform voor grootzakelijke multicloudtoepassingen HTBASE over. Hiermee wil de netwerkspecialist zijn eigen softwaregebaseerde Contrail Multicloud-beheerplatform verder uitbreiden.

De overname van HTBASE moet ervoor gaan zorgen dat klanten van de netwerkspecialist toegang krijgen tot diens enkele beheerslaag met rekenkracht, storage en netwerken voor zowel publieke en private cloudomgevingen als voor de edge. Hierdoor kunnen zij eenvoudig multicloud-omgevingen beheren en eenvoudig applicaties tussen meerdere cloudomgevingen migreren.

Belangrijke eigenschappen van het platform zijn naar eigen zeggen onder meer dat de complete infrastructuurlaag van rekenkracht, storage en networking, veel transparanter wordt, zonder dat het van invloed is op de het besturingssysteem of de architectuur.

Hierdoor wordt het volgens de specialist mogelijk om grootzakelijke applicaties veel makkelijker te migreren en dat eindgebruikers het beste kunnen halen uit diverse multicloudomgevingen, zonder gevaar te lopen op een lock-in van een infrastructuur-stack van een enkele leverancier.

Uitbreiding van Contrail Multicloud

De overname van het platform betekent tevens dat Juniper’s eigen softwaregebaseerde reken- en orkestratie netwerkplatform Contrail Multicloud meer mogelijkheden krijgt. Men voegt nu bijvoorbeeld multicloud storage toe. Daarnaast kunnen met de komst van de HTBASE-oplossing onder meer software-elementen worden hergebruikt. Zo wordt het Contrail-platform nog meer voorbereid op alle uitdagingen die multicloudomgevingen de komende jaren nog gaan bieden, aldus Juniper Networks.

Komende jaren meer aandacht voor multicloud

Juniper Networks gaat zich de komende tijd nog actiever op mulitcloudomgevingen inzetten. Door overnames, maar ook door samenwerkingen met specialisten als Nutanix en Red Hat. Tijdens een recente partnerconferentie in Londen waarbij Techzine aanwezig was, verklaarde CEO Rami Rahim dat het bedrijf de komende jaren klanten echt wil gaan helpen bij het overstappen naar multicloudomgevingen. Niet alleen door deze stap technisch daadwerkelijk mogelijk te maken, maar vooral door dit op een zo simpel mogelijke manier te doen.