1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Eind juni vorig jaar werd Apple aangeklaagd door het bedrijf Contois Music Technology omdat de interface van iTunes een patent vastgelegd in 2000 door Contois Music Tech overtrad. Apple heeft nu een schikking getroffen met dit bedrijf.

Contois Music Technology claimde dat Apple elementen die zich in hun patent bevonden gebruikt had in iTunes. De beschuldigingen zijn gebaseerd op het feit dat Apple werknemers aanwezig waren op een beurs in 1996 waar Contois Music Tech toen hun software demonstreerde. De functies die volgens Contois Music Tech gekopieerd zijn door Apple houden onder andere zaken in als het sorteren van je muzieklijst op genre, artiest of album, het zoeken in je muziekverzameling en het overzetten van muziek op je computer naar een draagbare muziekspeler. Verschillende andere softwarepakketten maakten al gebruik van deze functies nog voor dat Contois Music Tech dit patent registreerde (denk maar aan bijvoorbeeld WinAmp), maar het mag duidelijk zijn waarom net Apple eruit gepikt werd, het draait allemaal om geld …

Het is nog niet bekend hoeveel Apple betaald heeft, maar dit zal zeker in miljoenen uitgedrukt worden. Onlangs heeft Apple nog een schikking getroffen in een zaak met Creative die handelde over het menusysteem van Apple’s iPod. Deze zaak kostte Apple welgeteld 100 miljoen dollar, dit kan je misschien een idee geven wat Apple aan Contois Music Technology zal betalen.