Kingston Technology, ’s werelds grootste fabrikant van DRAM-modules, verwacht dit jaar een omzet die boven de 3,6 miljard dollar uit gaat komen. Daarmee zou het bedrijf voor het vierde jaar op rij een recordomzet boeken.

De omzet van Kingston bestaat momenteel voor 42 procent uit DRAM modules met eigen merknaam, de OEM activiteiten zijn goed voor 23 procent, gevolgd door de producten met flashgeheugen met 21 procent en als laatste de systeemspecifieke DRAM-module upgrades met 14 procent. Dit jaar verwacht Kingston bij de producten met flashgeheugen, waaronder de geheugenkaarten en USB sticks, een omzet te boeken van één miljard dollar. Vorig jaar was dat nog 700 miljoen dollar.

De fabrikant heeft momenteel 39 productielijnen, waarvan de meeste in Azië staan. Slechts vier lijnen zijn te vinden in de Verenigde Staten. In totaal kunnen de lijnen negen miljoen producten per maand van de band laten rollen.

Het bedrijf verwacht verder dat prijzen voor DRAM geheugen dit jaar niet veel zullen veranderen. De vraag naar DDR3 geheugen zal volgens Kingston in 2007 door ondersteuning van Intel en AMD flink toenemen, maar voordat DD3 geheugen de markt domineert zijn we volgens het bedrijf zeker drie tot vier jaar verder.