min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony heeft vandaag haar kwartaalcijfers bekend gemaakt. Duidelijk mag wezen dat het al reeds bekende probleem met de brandgevaarlijke accu’s de winst flink heeft onderdrukt. Vorig jaar maakte Sony, in hetzelfde kwartaal, nog een winst van 184 miljoen euro. Dit jaar bedraagt de winst "slechts" 11 miljoen euro.

De elektronicagigant heeft de afgelopen maanden meer dan zeven miljoen laptopaccu’s moeten vervangen omdat deze oververhit kunnen raken, met een kans dat ze ook nog eens in brand kunnen vliegen. Sony is niet alleen zelf de dupe van het probleem. Andere computergiganten, zoals Dell, IBM en Toshiba, hebben ook al kennisgemaakt met het probleem. Dit komt omdat deze bedrijven accu’s voor hun laptop hebben gebruikt, welke geproduceerd waren door Sony.

Sony heeft dankzij de goede verkopen van LCD- en plasma televisies de winst nog een gedeelte weten te drukken. Bovendien kon de elektronicaproducent nog profiteren van de lage koers van de Japanse yen. Het gevolg hiervan is dat producten welke buiten Japan geproduceerd worden goedkoper zijn. De omzet van Sony steeg hierdoor met 12 miljard euro, wat neerkomt op 8,3 procent.