Philips en het Japanse bedrijf D&M Holdings hebben vandaag bekendgemaakt dat Philips zijn bedrijfsonderdeel Philips Sound Solutions aan D&M verkoopt. Daarbij worden alle vestigingen en activiteiten van PSS overgedragen aan D&M. De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2006 afgerond en zal in contanten worden voldaan.

Philips Sound Solutions is een OEM-leverancier van luidsprekers, voornamelijk ten behoeve van de auto-industrie. PSS is een onderdeel van Philips Corporate Investments en behoort als ontwikkelaar en fabrikant van OEM-componenten niet tot de kernactiviteiten van Philips. Deze transactie maakt deel uit van de stappen die Philips zet om zich, gesteund door de kracht van zijn merknaam, meer te richten op gezondheidszorg, lifestyle en technologie.

Door de overname van de middelen en relaties die PSS in de auto-industrie heeft, wil D&M de groei van zijn OEM-activiteiten in deze branche versnellen. Met deze transactie verwerft D&M ook technologieën en kennis om audiotoepassingen met nieuwe technologie op de markt te brengen.

PSS heeft zijn hoofdkantoor in Dendermonde in België, ontwikkelcentra in België, China en India, en productievestigingen in België, Hongarije, Oekraïne, China en India. De omzet van PSS bedroeg in 2005 circa EUR 120 miljoen.