1 min

Tags in dit artikel

, ,

München is de stad waar opensource een warm hart toegedragen wordt. Toch heeft de stad onlangs weer 2000 Windows licenties gekocht.

Wat opmerkelijk is, is dat de licenties oud zijn. Het zijn namelijk licenties van Windows 2000 en bovendien zijn ze nog tweedehands ook. München zegt dat de licenties zijn aangeschaft om bepaalde dure Windows applicaties tot het einde op te gebruiken. Daarvoor was Windows 2000 nodig. München heeft 5 jaar uitgetrokken voor de overgang naar opensource en die zijn nog niet voorbij.

Het programma is onmisbaar en het liefst had München verder gegaan met de Windows versie die daarvoor gebruikt werd, Windows NT 4.0. Echter was deze nergens meer in grote hoeveelheden te koop.

Al met al is de stad hier goedkoper mee uit. Niet alleen om de licentie prijs, maar ook omdat de nieuwe versie van Windows, Vista, veel meer van de machines vraagt.

Het is niet ongewoon om tweede hands software te kopen in Duitsland. Experts zeggen dat hier jaarlijks 400 miljoen euro in omgaat. Bedrijven als Microsoft en Oracle zijn hier niet blij mee, omdat de vraag is of de licentie wel overdraagbaar is.