NetApp komt met nieuwe storage array EF600 voor analytics en HPC

NetApp komt met nieuwe storage array EF600 voor analytics en HPC

NetApp laat aan Techzine weten dat het een nieuwe NVMe-array introduceert. Het product, de EF600, moet bedrijven sneller toegang bieden tot data uit prestatiegevoelige workloads.

De nieuwe array moet bedrijven sneller nieuwe inzichten in hun data opleveren. Volgens NetApp verdubbelt de nieuwe end-to-end array de performance van all-flash SAS-arrays die tot nu toe verkrijgbaar zijn. De betere prestaties moeten High Performance Computing (HPC)-workloads gaan ondersteunen. Dit betekent dat er bijvoorbeeld ondersteuning is voor zware data analytics-workloads. “IT-organisaties zouden deze storage-array moeten overwegen als ze supersnelle storage willen voor analytics en andere data-intensieve applicaties,”  zegt Tim Stammers, senior analist bij 451 Research.

Eigenschappen van de EF600 zijn onder meer responstijden van minder dan 100 microseconden, 44 GBps aan doorvoersnelheid, en twee miljoen constante IOPS. Verder is het product modulair ontworpen, wat schalen gemakkelijk maakt. Dit wordt nog versterkt door de bijbehorende beheertools, die hetzelfde werken op verschillende schaalgroottes.

Voordelen voor bedrijven

Volgens NetApp stappen organisaties op dit moment over van het SAS- naar het NVMe-protocol. Dit versnelt de toegang van bedrijven tot data. De array van NetApp moet het NVMe-protocol ten volste gaan benutten voor dit doel. Door het verminderen van latency zijn de nieuwe arrays geschikt voor het inzetten bij prestatiegevoelige applicaties.

“Waarde en inzichten snel en betrouwbaar verkrijgen uit een verscheidenheid aan verschillende workloadomgevingen kan organisaties helpen zich te onderscheiden van hun concurrenten en hun time-to-market versnellen”, zegt Robin Huber, vice president en general manager van de E-serie bij NetApp. “De EF600 helpt klanten waarde uit hun data te halen en snel inzichten te verkrijgen die voorheen onrealistisch waren voor prestatiegevoelige workloads als Oracle-databases, realtime analytics en high-performance computing-applicaties boven op een parallel BeeGFS-bestandssysteem.”