Tech Data neemt DLT Solutions over, richt zich op de publieke sector

Tech Data heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van DLT Solutions, het software- en cloudbedrijf voor de Amerikaanse publieke sector.

Volgens een verklaring van Tech Data wordt de overname momenteel onderworpen aan wettelijke checks en zal het proces in het vierde fiscale kwartaal worden afgerond. Zodra de transactie is voltooid, zal DLT een volledige dochteronderneming zijn van Tech Data.

Uitbreiding van het klantenbestand

Als aggregator van overheidsoplossingen zit de primaire klantenbasis van DLT in de openbare sector van de VS, waar het bedrijf lokale, statelijke en federale markten voorziet van next-gen technologiëen, waaronder cloud- en cybersecurity.

DLT is gebaseerd in Herndon, Virginia, en kan een netwerk van channel partners evenals een portefeuille van meer dan 50 interne contracten aan Tech Data bieden.

Volgens Tech Data laat de acquisitie het bedrijf toe om zijn end-to-end portefeuille te ontwikkelen en zo meer kansen te creëren om channel partners die in de Amerikaanse openbare sector werken beter te bedienen.

Nieuwe partnerkansen

Het stelt Tech Data ook in staat om in contact te komen met onder andere systeemintegratiebedrijven, en andere soorten partners die voorheen geen relatie met het bedrijf hadden.

Rich Hume, CEO van Tech Data, zegt dat de overname een afspiegeling is van de bredere strategie van het bedrijf om partners te voorzien van oplossingen met een hogere toegevoegde waarde.

“De overname toont aan hoe onze portefeuilleoptimalisering kapitaal vrijmaakt, wat ons toelaat om in uitstekende groeikansen te investeren, die onze strategie vooruit helpen en een beter dienstenaanbod aan onze partners te verstrekken,” Zegt Hume.

In een verklaring stelt Art Richer, CEO van DLT, dat “klanten van de overheid blijven naar nieuwe cloud- en as-a-service-modellen kijken die toegang tot meer technologieën en partners vereisen om geleverd te worden.”

In 2015 werd DLT al overgenomen door investeringsbedrijf Mill Point Capital. Verdere details van de transactie met Tech Data werden echter niet bekendgemaakt.