min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft zal behalve Windows Server 2008 ook het derde Service Pack voor Windows XP later dit jaar op de markt brengen. Dat blijkt uit een persbericht op de site van Microsoft.

Er bestond lange tijd het vermoeden dat Service Pack 2 het laatste servicepack voor Windows XP zou zijn, maar dat blijkt dus niet waar te zijn. Het persbericht in kwestie gaat over de verbeterde samenwerking tussen Microsofts Network Access Protection (NAP) en Juniper Networks Unified Access Control (UAC). Zowel NAP als UAC is een standaard voor Network Access Control (NAC).

Het persbericht meldt verder dat deze verbeterde samenwerking nu al in Windows Vista zit, maar dat Windows Server 2008 en Windows XP Service Pack 3 deze samenwerking later dit jaar ook zullen ondersteunen. Welke zaken er verder nog meer in SP3 zullen zitten is nog niet bekend.


Microsoft heeft inmiddels laten weten dat het persbericht foutief is en dat Service Pack 3 dus niet eind dit jaar uitkomt. Het bedrijf wil geen specifieke datum noemen, maar wil wel kwijt dat het derde Service Pack voor Windows XP in de eerste helft van 2008 op de markt komt.