1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Nederlandse elektronicafabrikant Philips heeft over het tweede kwartaal van 2007 een brutowinst van 389 miljoen euro geboekt. Daarmee behaalt het bedrijf een groei van 34 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De 389 miljoen euro in kwestie zijn de zogenaamde Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization, kortweg EBITDA. Het gaat hier simpel gezegd om de winst die een bedrijf behaalt, zonder dat de kosten en opbrengsten van de financiering erin verwerkt zijn. Vorig jaar was deze winst in het tweede kwartaal 290 miljoen euro.

De omzet van Philips kwam in het tweede kwartaal uit op 6,1 miljard euro en de winst op 1,569 miljoen euro. In die winst is wel een bedrag van 1,22 miljard euro verwerkt die Philips opstreek door de verkoop van aandelen in het Taiwanese bedrijf TSMC. Vrijwel alle divisies van Philips hadden een goed kwartaal, met uitzondering van de medische divisie. Analisten hadden gehoopt dat de divisie een brutowinst van 163 miljoen had kunnen neerzetten, maar uiteindelijk bleek dat 155 miljoen te zijn.