1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google Anthos krijgt een nieuwe versie die speciaal is gericht op telecomaanbieders, waarbij een ‘Global Mobile Edge Cloud’ de strategie is.

Google zei dat die strategie gericht is op het leveren van drie belangrijke bedrijfsresultaten voor telecommunicatiebedrijven. Het gaat om het helpen van telco’s met 5G, klanten meer data-driven ervaringen bieden en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Anthos for Telecom is een belangrijk onderdeel van de telco-strategie van Google. Het moet het Anthos-cloudplatform naar de network edge brengen, waarmee telecommunicatiebedrijven toepassingen op alle mogelijke locaties.

Kubernetes

Google Anthos draait boven op de open-source container orchestration software Kubernetes. De dienst is dus ontworpen om applicaties te hosten die kunnen draaien op zowel bestaande on-premise hardware als public clouds, waardoor bedrijven de optie hebben om de meest geschikte infrastructuur uit te kiezen.

Net zoals het ‘gewone’ Anthos een platform biedt voor die mobiele applicaties, is Anthos for Telecom bedoeld om een vergelijkbaar platform te bieden voor netwerk-apps. Eyal Manor, general manager en vice-president van engineering voor Anthos en developer products en tools bij Google Cloud, stelt dat de nieuwe versie veel innovatie voor telco-partners mogelijk zal maken, aangezien het betekent dat zij hun apps aan de edge kunnen hosten. Zo moeten ze profiteren van lagere kosten op data, betere veiligheid en lagere latency.