2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Europese Commissie heeft Intel ervan beschuldigd misbruik te maken van haar monopoly positie. De misbruik geschied tegen Advanced Micro Devices.

Er is een formele brief de deur uitgegaan naar Intel, de commissie heeft besloten om Intel tien weken de tijd te geven om te reageren.

Intel maakt misbruik op 3 vlakken volgens de commissie. De eerste is het bieden van bedragen om AMD uit te vlakken als concurrentie, de tweede is processoren te verkopen onder de prijs om AMD uit te vlakken en de derde is het maken van illegale aanbiedingen.

De commissie meldt dat ze Intel al een tijdje in de gaten houdt. Deze maatregelen moet een lichtpuntje worden in het duister omdat Intel een tijd lang illegaal de markt in handen had, aldus de commissie.

Intel zegt dat ze niks fout doen. AMD maakt namelijk processoren die onder niveau zijn, aldus Intel.

AMD vindt de acties van de commissie een verademing, en noemt het een rechtvaardige kwestie.

Wanneer Intel een reactie heeft gegeven, kan ze uitgenodigd worden om zich te verantwoorden tegen over de commissie. Er kan een boete van maximaal tien procent van de jaarlijke opbrengst opgelegd worden. De commissie heeft geen deadline gesteld voor haar antwoord.

AMD heeft al een paar antitrust klachten ingevuld. Waaronder in Europa en Japan. Met de klachten hoopt AMD dat er gerechtigheid komt.

Intel heeft al een keer voor moeten komen in de Verenigde Staten voor antitrust klachten. Ondanks dat deze zaak al geweest is, zet de commissie haar klacht voort. Het zou namelijk gaan om een andere kwestie.