1 min Devices

Intel probeert onder antitrustzaak uit te komen

AMD heeft haar concurrent Intel beschuldigd van misbruik van zijn marktpositie door PC producenten voor de gehele wereld kortingen te bieden en dat producenten financiële steun konden krijgen van Intel voor marketingcampagnes. Nu komt Intel met een tegenoffensief in deze antitrustzaak. Intel heeft aan de federale rechter gevraagd of deze de aanklacht tegen hen kan af wijzen.

Intel probeert onder antitrustzaak uit te komenMaar doordat AMD het heeft over schaden die buiten de VS zijn opgelopen, mag de Amerikaanse rechter deze zaak niet behandelen. Dat AMD zijn producten buiten de VS produceert en verkoopt aan PC producenten helpt mee aan dit feit dat de Amerikaanse rechter dit niet mag behandelen.

Intels motie is een poging om onder de rechtzaak uit te komen, dat stelde de aanklager vast. Als alles goed verloopt, moet de zaak in 2008 gaan beginnen, dus de advocaten van beide bedrijven hebben voorlopig nog de tijd om alles te onderzoeken.

AMD is ook niet vies van een rechtzaak, want het bedrijf moet nog meer voor het gerecht staan, want zij hebben nog soortgelijke zaken lopen in Japen en Europa.

Bron:Computable.nl