1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel heeft een rechtszaak verloren van de Europese Commissie. Intel diende een verzoek in om een onderzoek van de Eurpese Unie over het bedrijf uit te stellen.

De Europese Commissie is bezig met een onderzoek naar aanleiding van klachten van een concurrent van Intel. AMD heeft namelijk geklaagd dat Intel misbruik heeft gemaakt van de monopoliepositie die het bezit. Volgens AMD heeft Intel korting aangeboden aan pc-verkopers die ter compensatie geen processors van AMD meer gingen verkopen. Intel heeft aangegeven het hier niet mee eens te zijn en dat het volledig legaal gehandeld heeft.

Naar aanleiding van deze klacht is de Europese Commissie een onderzoek gestart om daarmee Intel aan te klagen. Intel heeft de rechter gevraagd om het onderzoek uit te stellen. Volgens Intel heeft het meer tijd nodig om de verdediging voor te bereiden, de rechter is het hier echter niet mee eens. Intel heeft aangegeven dat door deze beslissing belangrijke documenten niet meegenomen kunnen worden in de verdediging. In de tijd tot deze uitspraak had Intel nog de kans om zich te verweren tegen de aantijgingen van de Europese Commissie. Er werd echter volledig vertrouwd op deze rechtszaak dus is er geen gebruik gemaakt van deze optie, waarvan de datum ondertussen verstreken is.