min

Tags in dit artikel

,

Het ging gisteren in Cupertino voornamelijk om de software, want naast iLife ’08 is ook iWork ’08 uitgebracht, welke ook direct voor 79 euro te koop is.

iWork bestaat voortaan uit 3 programma’s en kan daarmee meten met Microsoft’s Office, waarvan pas in januari 2008 een nieuwe versie voor de Mac uitkomt.

Pages

Pages, een programma origineel bedoeld om layouts te maken is nu uitgebreid met een text-modus, waardoor je dus nu ook met Pages heel simpel kunt tekstverwerken.
Verder biedt het ondersteuning voor "Change tracking" waarmee je kunt zien hoe vaak een document gewijzigd is en is er de mogelijkheid om je document aan te kleden met gloednieuwe templates.

Keynote

Keynote, een programma wat lijkt op Powerpoint, is uitgebreid met nieuwe thema’s, templates, effecten, overgangen enzovoort.
Daarnaast kan je nu je eigen stem in een presentatie verwerken d.m.v. Voice-over recording en kun je deze vervolgens exporteren naar YouTube, iTunes, iWeb of GarageBand gebruiken om een video podcast te maken.

En last but not least het gloednieuwe programma Numbers.

Numbers

Numbers is de nieuwste aanwinst voor iWork ’08. De vraag naar een spreadsheet programma was behoorlijk groot en het resultaat daarvan is een spreadsheet programma in iWork.
Met dit programma kan je volgens Apple heel eenvoudig tabellen maken, formules maken, grafieken creeëren en nog veel meer.
Verder is het programma volledig compatibel met Microsoft Excel 2007 wat de mogelijkheid tot importeren en exporteren biedt.

De softwaresuite kost 79 euro en is per direct via de Apple Online Store of via de lokale Apple Premium Reseller verkrijgbaar.