Apple heeft besloten bepaalde functies die aanvankelijk verdwenen waren in de meest recente versie van iWork toch terug te laten komen. Hiertoe zou besloten zijn nadat meerdere gebruikers hun beklag deden over het ontbreken van dergelijke functies.

Apple heeft afgelopen woensdag een bericht geplaatst met daarin de melding dat bepaalde functies niet zijn meegenomen in het nieuwe iWork. Dit komt doordat het programma volledig in 64bit herschreven is. Het betreft hier enkele functies die nog wel aanwezig waren in iWork ’09.

Een deel van deze functies zullen volgens Apple in de loop van de komende zes maanden worden uitgerold voor gebruikers van de nieuwste versie van iWork. De functies die een herintrede zullen doormaken zijn onder andere het handmatig instellen van de werkbalk, het automatisch aanvullen van tekst in woordvakken in Numbers en een verticale liniaal in Pages.

In de tussentijd kunnen enkele andere verloren gewaande functies alsnog worden gebruikt in een oudere versie van iWork, welke op het Apple-apparaat geïnstalleerd blijft. Afgelopen maand maakte Apple bekend dat zowel de iOS- als OS X-versies van de meest recente versie iLife en iWork gratis te downloaden zijn op een nieuw iOS- of OS X-apparaat.