2min

NetApp heeft onlangs CloudJumper overgenomen, een leverancier van een softwareplatform voor het draaien van virtuele desktops in een cloudomgeving. Hiermee wil de storage-leverancier meer diensten leveren voor werken op afstand.

Het nu overgenomen bedrijf maakt het met zijn cloudplatform mogelijk dat bedrijven op afstand virtuele Windows-desktops kunnen opzetten. Hiermee is het bedrijf een concurrent van Citrix, dat vergelijkbare diensten levert.   

Reden voor de overname is, aldus NetApp, dat het zich meer op desktopvirtualisatie wil gaan richten. Dit komt vooral doordat -ook voor de huidige coronacrisis- bedrijven hun medewerkers in staat stellen om meer op afstand te werken.

Inmiddels levert NetApp al verschillende versies van zijn HCI (Hyper-Converged Infrastructure)-systemen, die speciaal zijn ontworpen om virtuele desktops te draaien. Door de overname hoopt NetApp deze oplossingen meer te verkopen door de hardware met de specifieke virtuele desktop-software te bundelen.

Technologie van CloudJumper

De software van CloudJumper maakt het mogelijk om virtuele desktop-omgevingen te hosten in public cloud-omgevingen als AWS, Microsoft Azure en Google Cloud. Ook kan de software worden uitgerold binnen on premise-omgevingen.

Verder biedt de software een beheerinterface om de uitgerolde virtuele desktops te beheren. Het platform heeft autoscaling-functionaliteit die automatisch hardware-capaciteit schaalt op basis van de vraag.

Integratie binnen NetApp

NetApp gaat, door de overname, het platform van CloudJumper onder eigen naam uitbrengen; NetApp Virtual Desktop Service. De oplossing wordt vooral geïntegreerd met de Azure NetApp Files en Cloud Volumes-producten. Deze oplossingen bieden storage-beheeropties voor diverse public cloud-omgevingen.

Geen onverwachte overname

De overname van CloudJumper is niet geheel onverwacht. De specialist werkte al samen met NetApp om de virtuele desktop-software geschikt te maken voor de platforms van de storage-leverancier. Ook werkte CloudJumper al innig samen met het onlangs door NetApp overgenomen Talon Storage Solutions. Details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Tip: NetApp zet in op simpelere storage- en datadiensten voor multicloud