1 min

Tags in dit artikel

, , ,

NetApp heeft vandaag bekendgemaakt dat het Talon Storage heeft overgenomen. Talon Storage biedt enterprise storage diensten in de cloud voor enterprise organisaties. NetApp biedt zelf opslagdiensten voor de hybrid cloud.

Met de overname van Talon Storage breidt NetApp zijn portfolio uit en krijgt het technologie in handen waarmee het de eigen producten kan uitbreiden. Volgens NetApp gaat de overname van Talon Storage ervoor zorgen dat het bedrijf nieuwe remote en branch office opslagmogelijkheden kan bieden. Op dit moment gebruikt NetApp hier ook al Azure NetApp files voor, een opslagdienst voor workloads die in de Microsoft Azure cloud draaien.

NetApp wil het aanbod in de cloud verder vergroten. Het bedrijf zegt enthousiast te zijn over de potentie die deze overname met zich meebrengt. Verder zou de visie van de bedrijven overeenkomen, waarbij de beschikbaarheid van data voor gebruikers centraal staat. Gebruikers moeten overal op elk moment toegang tot hun data hebben, net alsof het op dezelfde fysieke locatie staat.

De technologie van Talon Storage zal worden geïntegreerd in Cloud Volumes ONTAP, Cloud Volumes Service en Azure NetApp files services. Dit moet een snellere weg naar de cloud vinden tegen lagere kosten, aldus NetApp.

NetApp heeft niet bekendgemaakt hoeveel geld er met de overname gemoeid is.