1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Wii is nog altijd current-gen console in Japan, maar de verschillen in verkoopcijfers tussen Nintendo’s console en de PlayStation 3 console in Japan worden wel steeds kleiner. Microsoft speelt met haar Xbox 360 nog altijd een bijrol in het land van de rijzende zon. Dit alles blijkt uit onderzoek van Enterbrain, uitgever van gamesmagazines.

In de eerste vier weken van augustus kochten de Japanners 245.653 Wii’s tegen 81.541 PS3’s, een verhouding van drie tegen één. Dat is nog steeds een flink verschil, maar een stuk minder groot verschil dan in de voorgaande maanden. Terwijl de verhouding in juni nog zes tegen één was, liep dat in juli al terug tot vier tegen één en nu is het dus drie tegen één. Microsoft kan in Japan niet echt meekomen in de strijd die Sony en Nintendo uitvechten, de softwaregigant verkocht in de eerste vier weken van augustus 11.288 Xbox 360’s.

Sony zet net als Microsoft voor de komende feestdagen zwaar in op een groot aantal toptitels. Voor Sony is een groot deel van de hoop gevestigd op het langverwachte racespel Gran Turismo 5 Prologue, dat in oktober exclusief op de PS3 uitkomt. Microsoft heeft haar promotiemachine momenteel al op volle toeren draaien voor de shooter Halo 3 die op 26 september in de Nederlandse winkels zal liggen.