1 min

Tags in dit artikel

, ,

Cisco zou niet langer door willen gaan met de ontwikkeling van zijn Kinetic for City-programma. Door de gevolgen van het coronavirus zou het niet meer haalbaar zijn.

Een woordvoerder van Cisco heeft tegen The Wall Street Journal gezegd dat het bedrijf “onlangs heeft besloten om de verkopen en uiteindelijk ondersteuning van de Cisco Kinetic for City stopt te zetten, om onze productinvesteringen op één lijn te brengen met evoluerende behoeften van de markt en klanten”.

Coronacrisis

De evoluerende behoeften zijn voor een groot deel een gevolg van de coronacrisis. Steden zijn momenteel vooral bezig met hun hoofd boven water te houden en hebben minder geld over voor investeringen in de toekomst.

Cisco Kinetic for City bestaat uit een pakket om een ‘slimme stad’ op te kunnen draaien. Er kunnen verschillende IoT-applicaties als slimme lampen, sensors en beveiliging op het systeem worden aangesloten.

Ondanks dat Cisco zelf niet meer de controlesoftware gaat leveren voor slimme steden, geeft het bedrijf aan wel andere bedrijven te willen ondersteunen die aan slimme steden werken. Zelf gaat het meer inzetten op de beveiliging van klanten met thuiswerkende werknemers.