Telenet, de Belgische provider, is bezig om een monopoliepositie te verwerven op de kabelmarkt in Vlaanderen. Het bedrijf heeft op dit moment al een marktaandeel van 55% in breedbandinternet in Vlaanderen. Het bedrijf is namelijk bereid om 170 miljoen euro te betalen voor hun directe rivaal Interkabel.

Interkabel is een grote groep van gemeenten die met elkaar samenwerken. Het is de bedoeling dat de exploitatie voor 38 jaar wordt overgenomen. Telenet is ook van plan om investeringen voor het bedrijf te betalen. maar zakelijk gezien blijft het bedrijf eigendom van Interkabel. Telenet kan rekenen op zo’n 800.000 klanten die overkomen van Interkabel.

Het verhaaltje gaat de ronde dat Telenet deze overname doet, vanwege Bipt. Bipt heeft Telenet namelijk gedwongen om hun netwerk toegankelijker te maken voor andere mensen.

Door de overname van Interkabel krijgt Telenet ook het Indi-platform in handen. Dit platform maakt het mogelijk dat Telenet al haar digitale diensten kan aanbieden in Vlaanderen.