KPN is erin geslaagd om zijn Belgische dochteronderneming Base te verkopen aan Telenet. Telenet legt een bedrag van 1,325 miljard euro op tafel en krijgt hierdoor een eigen mobiel netwerk. Telenet had in België alleen een vast netwerk en kocht voor zijn mobiele diensten capaciteit in bij Mobistar. Dat gaat nu snel veranderen.

Voor KPN betekent dat de verkoop van Basee, dat het nu alleen nog in Nederland actief is, nadat het al eerder zijn dochteronderneming E-Plus in Duitsland had verkocht. In België heeft de overname een grote wijziging in het telecomlandschap tot gevolg. In België zijn dadelijk nog maar twee grote telecomproviders actief namelijk Proximus en Telenet, daarna volgt Mobistar maar de vraag is hoeveel er van dit bedrijf overblijft als Telenet al zijn klanten straks migreert naar het eigen netwerk.

Een groot deel van de inkomsten van Mobistar komen op dit moment van Telenet en die inkomsten gaat het bedrijf nu volledig verliezen. Daarnaast zal Mobistar stevigere concurrentie gaan krijgen van Proximus en Telenet omdat zij een heel stuk groter zijn. Het aandeel van Mobistar staat op de beurs dan ook 14 procent in de min.

Telenet heeft aangegeven dat het fors wil gaan investeren in het mobiele netwerk en dat het bezitten van een eigen netwerk een logische stap is voor de toekomst. De toezichthouder in België moet de overname nog wel goedkeuren.