1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In een poging om top-verkopers te behouden en de omzet te vergroten heeft Ebay een nieuw prijssysteem geïntroduceerd.

In een speech in Washington door nieuwe CEO John Donahoe, die binnenkort de taken van Meg Whitman gaat overnemen, gaat het bedrijf met dit nieuwe plan hun zogenaamde "top-sellers" belonen door onder andere aangepaste prioriteiten te geven in de zoekresultaten op de online veilingssite. Gebruikers met slechte feedback-scores zullen een lagere prioriteit krijgen in de zoekresultaten.

De belangrijkste verandering is de aanpassing van de prijs voor het aanbieden van goederen en onafhankelijke winkels binnen Ebay. Sommige tarieven voor het definitief maken van een transactie worden echter in prijs verhoogd. Tevens worden er nieuwe standaarden geïntroduceerd om aggresieve verkooptechnieken te ontmoedigen.

"Verkopers die hun goederen juist omschrijven, op tijd versturen en tegen een redelijke prijs verkopen krijgen voorrechten binnen Ebay, waar het verkrijgen van kortingen er één van is, we toegeweid om Ebay makkelijker en veiliger te maken". aldus Donahoe in zijn speech.

De prijzen die gerekend worden voor het aanbieden van goederen verschillen per land. In de Verenigde Staten zullen de kosten voor het aanbieden van veilingsartikelen met zo’n 25 procent dalen. Het aanbieden van winkelgoederen met zo’n 50%.

In totaal zijn er zo’n 532.000 winkels op Ebay en zo’n 1,3 miljoen mensen genereren een deel van hun inkomen uit de verkoop van goederen op deze site.