min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een Chinese groep hackers die zich "Revenge of the Flame" noemt, heeft haar website opgeheven. Reden hiervoor is de oproep die de groep eerder deed om de website van CNN aan te vallen, deze aanval werd echter afgeblazen.

De groep hackers was boos op CNN omdat ze vonden dat China onterecht in een kwaad daglicht gezet werd door de nieuwszender. Als wraak heeft de groep een DdoS-aanval gepland en dit vrijdag bekend gemaakt. De aanval kreeg echter zoveel publiciteit dat de groep heeft besloten om de aanval af te blazen.

De publiciteit heeft er echter voor gezorgd dat de website toch aangevallen werd. Dit resulteerde in problemen voor Aziatische gebruikers op de website van CNN. "Revenge of the Flame" zegt hier niks mee te maken te hebben en heeft ervoor gekozen om de eigen website op te heffen.

De groep zelf gaf als reactie: "Revenge of the Flame heeft alle DDoS-aanvallen gestopt, we zijn geen voorstander van de aanvallen, we pleiten juist voor de studie van technologie. Elke aanval die toch nog plaatsvindt heeft niets te maken met Revenge of the Flame. Als een lid van onze groep toch deelneemt aan dit soort activiteiten, is het een individuele actie. Revenge of the Flame bestaat niet meer. We zijn nu een "Patriottische" studievereniging en nemen de vlam in ons hart."