CNET Networks, bekend van sites als Cnet, Downloads.com, News.com, GameSpot en ZDNet, is verkocht aan CBS, het gelijknamige Amerikaanse televisienetwerk. Dit is vandaag bekendgemaakt.

Met een prijs van 1,8 miljard dollar, wat neerkomt op 11,50 dollar per aandeel, nam CBS CNET over. Dat is 44 procent hoger dan de koers waarmee CNET op woensdag sloot, dat was namelijk 7,50 dollar per aandeel.

CNET Networks is actief in veel landen, waaronder in Zwitserland, China, Australië en Groot-Brittannië. Toch gaat het de laatste jaren niet heel erg goed met de onlinegigant, omdat er nauwelijks winst werd gemaakt. Hoewel er in Nederland en België ook een ZDNet bestaat, wordt die site geleid door het Belgische Minoc en zal dus geen gevolgen hebben.

Door de overname zal CBS tot de tien populairste internetbedrijven van de Verenigde Staten behoren, met zo’n 54 miljoen bezoekers per maand. CBS liet weten dat de overname perfect aansluit op haar huidige onlinediensten en ervoor kan zorgen dat beide bedrijven groeien. Voor CBS is dit de grootste overname sinds Quincy Smith in 2006.

Overigens komt de overname wel op een goed punt, gezien CNET al lange tijd onder druk staat van de aandeelhouders die eisen dat meer mensen in het board of directors komen, zodat de dalende beurskoers een halt kan worden toegeroepen.