1 min

Tags in dit artikel

, , ,

CEO Yves Guillemot van Ubisoft heeft aangegeven dat de Franse ontwikkelaar zich verder wilt uitbreiden. Om dit te realiseren heeft Ubisoft een budget van ongeveer $1,2 miljard vrijgemaakt om potentiële ontwikkelaars over te nemen

Hiermee geeft Ubisoft duidelijk een signaal af aan de concurrentie. Doelend op de recente fusie tussen Activision en Vivendi, en de pogingen van EA om Take Two in te lijven, liet Guillemot weten niet achter te willen blijven op de concurrentie. Daarom is Ubisoft bereid om eveneens grote overnames te maken, om verder te groeien.

Ubisoft wil hiermee de stijgende lijn die het bedrijf de afgelopen jaren heeft weten te maken, voortzetten. Zo heeft Ubisoft zich uit kunnen breiden in Oost-Europa en ook in Azië. Daarnaast heeft de hoofdkwartier in Montreal de afgelopen jaren een flinke groei gemaakt.

Analist Michael Pachter van Wedbush Morgan verwacht echter niet dat Ubisoft het aangekondigde budget in één grote ontwikkelaar zal gaan investeren. Hij verwacht eerder overnames van de wat kleinere ontwikkelaars, zoals toentertijd Ubisoft in de race was voor Bizarre Creations en Digital Illusions. Daarnaast ziet Pachter deze aankondiging meer als reclame voor het bedrijf, om te laten zien dat Ubisoft over een groot budget beschikt.