Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, stelt in een conferentiegesprek niet te kunnen meten of ontwikkeling voor een volgende generatie spelconsole duurder uit zal vallen dan bij de huidige consoles. Dit komt doordat Ubisoft tegelijkertijd spellen ontwikkelt voor zowel de huidige, als volgende generatie spelconsoles.

In een conferentiegesprek over de financiële stand van zaken bij Ubisoft stelt Guillemot, "Voor de eerste twee jaar van de volgende generatie spelconsole-ontwikkeling verwachten we geen stijging van de ontwikkelingskosten, dit omdat we spellen tegelijkertijd ontwikkelen voor zowel de huidige als volgende generatie spelconsoles. We weten nog niet hoe dit in het derde jaar uit gaat pakken, dan gaan we volledig gebruik maken van de mogelijkheden van deze consoles."

Take Two’s CEO Strauss Zelnick liet vorige week ook weten dat de komst van nieuwe krachtigere spelconsoles niet per se wil betekenen dat de ontwikkelkosten hoger komen te liggen, "In vele gevallen denken we zelfs dat het zelfs makkelijker zou zijn om een spel uit te brengen voor een volgende generatie console”, aldus Zelnick.

Guillemot heeft verder geen namen genoemd van spellen die in de categorie simultane ontwikkeling vallen. Wel is het recent aangekondigde ‘Watch Dogs’ een grote kanshebber, deze komt ergens in 2013 op de markt. Tegen die tijd worden ook de nieuwe consoles verwacht.