Samsung gaat haar eerste stappen op de Nederlandse markt zetten. Vanaf 25 augustus moeten de eerste modellen van Samsung in de schappen liggen, voornamelijk voor de zakelijke markt.

Het is nog onbekend welke CPU Samsung in de modellen gaat zetten, maar men denkt dat dit de Centrino 2-processors en -chipsets die Intel op 15 juli introduceert moeten zijn. Een ander nieuw chipset van AMD, de Puma, moet eveneens geleverd gaan worden, wanneer deze op de markt zijn.

Aangezien Samsung ongeveer tachtig procent van alle onderdelen, zoals lcd-schermen, geheugenchips, mobiele communicatie, accu’s, harde schijven en optische stations kan produceren moet dit zorgen voor minder uitval in het systeem. Het systeem zou dus stabieler moeten worden, aangezien de hardware vrijwel van een producent afkomstig is.

Het is overigens niet zo dat Samsung een compleet onbekende is in deze markt, het bedrijf verkoopt al laptops, maar vooralsnog niet in Nederland. Vanaf 25 augustus komt hier verandering is, Samsung wil in 2010 in de top vijf van laptop-producenten staan.