1 min

Tags in dit artikel

,

Een woordvoerder van Samsung zou hebben gezegd dat het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn laatste laptop op de markt heeft gebracht. Het is onduidelijk waarom, maar Samsung zou stoppen met de ontwikkeling en productie van nieuwe laptops.

De markt voor computers is al jarenlang aan een neerwaartse spiraal bezig. Mensen kopen minder vaak een nieuwe computer, grotendeels dankzij de opkomst van smartphones en tablets. Met het vertrek van Samsung zal er een grote naam uit de markt verdwijnen, mits de bewering op waarheid berust is.

De Duitse website All About Samsung beweert dat een woordvoerder van Samsung heeft aangegeven dat de ATIV Book 9 2014 Edition de laatste laptop van Samsung zal zijn. Een echte reden werd helaas niet gegeven, mogelijk wil Samsung zich meer richten op de markt voor smartphones en tablets. Daar is Samsung de grootste partij, maar ook daar gaat het de laatste tijd niet goed meer.

Ook wordt niet aangegeven of Samsung de laptopdivisie in zijn geheel schrapt, of dat er nog wel doorgewerkt wordt aan Chromebooks.