1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ubisoft heeft in haar uitbreidingsstrategie een nieuwe stap gezet. Het Franse gamebedrijf heeft namelijk bevestigd dat ze de special effects studio Hybride Technologies hebben overgenomen. Ubisoft heeft echter niet bekend gemaakt welk bedrag ze betaald hebben voor de overname.

Hybride Technologies was onder andere verantwoordelijk voor de special effects uit de films Sin City en 300. Sin City kreeg daarnaast ook nog een prijs toegekend door de bijzondere visuele stijl dat voor de film gebruikt werd. Met de overname zal Hybride dus verantwoordelijk worden voor de special effects uit de games van Ubisoft.

De overname levert voor zowel Ubisoft als Hybride een voordeel op. Ubisoft en Hybride zullen exclusief met elkaar samenwerken in het ontwikkelen van nieuwe technologie├źn. Hybride blijft daarnaast gewoon haar werk doen voor de filmindustrie. Het bijkomende voordeel is dat Hybride nu ook gebruik mag maken van de intellectuele eigendommen van Ubisoft.

De overname van Hybride valt volgens Ubisoft baas Yves Guillemot, direct in de strategie dat ook tot de opening van de studio in Montreal heeft geleid, en tevens het verwerven van de Tom Clancy-licentie voor videogames en merchandise. Guillemot gelooft daarnaast dat met de uitzonderlijke kwaliteiten van Hybride en de expertise van Ubisoft, ze in staat zijn om een van de beste 3D-animatie studio te worden in de entertainment industrie.