Het gaat niet goed met mobieltjesfabrikant Sony Ericsson. In het tweede kwartaal leed het bedrijf een verlies van 3.2 miljoen dollar. Het valt hierdoor naar de vijfde plaats op de wereldranglijst van mobieltjesverkopen na Nokia, Samsung, Motorola en LG.

Als een gevolg van het verlies heeft Sony Ericsson aangekondigd dat er tweeduizend banen verloren zullen gaan. Het bedrijf geeft aan dat het in moeilijkheden is gekomen door de sterk gedaalde vraag naar haar duurdere high-end smartphones. Bovendien maakt het bedrijf alsmaar minder winst met haar goedkope mobieltjes doordat de winstmarges worden opgeslorpt door de stijgende inflatie.

Het netto inkomen van het bedrijf crashte en daalde van 347,6 miljoen dollar een jaar geleden tot 9,48 miljoen dollar nu. Daarnaast daalde de verkoop ook nog eens met 9.4 procent tot 4,4 miljard dollar. Het aantal verkochte eenheden daalde met een half miljoen eenheden tot 24,4 miljoen. De gemiddelde verkoopprijs van een Sony Ericsson-mobieltje lag op 183 dollar, vorig jaar was dat nog 197,50 dollar.