min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uit de resultaten van het tweede kwartaal die Intel vorige week vrijgaf, blijkt dat de fabrikant een erg goed tweede kwartaal achter de rug heeft. Het netto-inkomen van Intel steeg met maar liefst 25 procent tegenover het tweede kwartaal vorig jaar en 11 procent tegenover het eerste kwartaal van 2008.

Intels winst tikte af op 9,5 miljard dollar. Dat is 9 procent meer dan het tweede kwartaal van 2007, maar 2 procent minder dan het eerste kwartaal van 2008. Normaal gezien is het tweede kwartaal voor Intel altijd iets minder winstgevend, maar het bedrijf gaf aan dat dit kwartaal betere cijfers oplevert dan verwacht. Dat is vooral te danken aan de goede verkoop van mobiele chipsets en processors.

Ook analisten hadden dergelijk kwartaal niet verwacht, maar daar trekt Intel zich al niets meer van aan. Het richt nu al zijn pijlen op het derde kwartaal, waar men vooral hoopt veel notebooks te verkopen met het Centrino 2-platform. Ook naar de Intel Atom is veel vraag, waardoor Intel verwacht elke geproduceerde Atom van de hand te kunnen doen.