Intel deed het erg goed in het derde kwartaal

Intel heeft zijn resultaten voor het derde kwartaal gepubliceerd en die zijn verrassend positief. Intel is al langer het betere technologiebedrijf van Wall Street en globaal gezien oversteeg het zelfs de meest positieve voorspellingen.

Intel deed het erg goed in het derde kwartaalIntel kon aan zijn aandeelhouders de grootste omzet in bijna dertig jaar tonen. De verkoop steeg in het derde kwartaal met 17 procent met een omzet van 9,4 miljard dollar en een winst van 1,9 miljard dollar. Tegenover vorig jaar is de winst nog altijd kleiner, maar Intels snelle herstel heeft alvast vele analisten verbaasd.

De verkopen van Atom-processors stegen met 15 procent tot 415 miljoen dollar, wat een behoorlijk goed resultaat is voor een vijftien maand oud platform. Toch was dit getal iets lager dan de 19 procent die Intel verwacht had. Intel zal op het einde van het vierde kwartaal nieuwe Atoms verschepen, maar intussen zal het ook haar CULV-platform nieuw leven inblazen. Het doet dat door gelijktijdig met de Windows 7-release nieuwe dualcoreprocessors voor het platform uit te brengen.

Intels CEO Paul Otellini heeft aangegeven dat Intels grote kracht vooral op de consumentenmarkt ligt. De vraag vanuit de zakelijke wereld blijft dalen, maar Intel kon dat verlies compenseren met zijn consumentengeoriënteerde platforms, zoals Atom en CULV. Ook de Core i5 heeft opnieuw de interesse van de consument gewekt, wat verkopen zal stimuleren, zeker met de release van Windows 7 in het vooruitzicht. De markt voor servers en high-end zakelijke oplossingen zal echter langer tijd nodig hebben om te recupereren.

Bron:Fudzilla