2min

Tags in dit artikel

, ,

Dell heeft bekendgemaakt volledig CO2-neutraal te zijn. Deze mijlpaal is vijf maanden voor de eigenlijke planning bereikt.

Dell kondigde in 2007 aan dat het bedrijf van plan was om alle uitstoot van het gas koolstofdioxide, volgens velen de voornaamste boosdoener van het versnelde broeikaseffect, nog voor het einde van dit jaar te stoppen of te compenseren.

De uitstoot is sterk verminderd doordat het bedrijf grotendeels over is op alternatieve energiebronnen en nu minder energie verbruikt. Datgene wat er nu nog uitgestoten wordt hoopt Dell te kunnen compenseren met nieuwe bebossing.

Overigens profiteert niet alleen de natuur van de verminderde uitstoot van Dell, ook het bedrijf zelf bespaart nogal wat geld. Zo is berekend dat het ICT-bedrijf 3 miljoen dollar heeft bespaard op de energierekening vanwege verlaagd verbruik.

"We gaan voor ‘groen’ in elk aspect van onze globale onderneming," verklaarde oprichter en uitvoerend directeur Michael Dell. "Dit betekent dat we nieuwe standaarden voor energiegebruik en groene stroom gaan neerzetten, zodat we kostenbesparingen kunnen leveren aan onze klanten en mee kunnen gaan met de trend om onze aarde te behouden," vertelt hij verder.

Deze zet is onderdeel van een groter plan om Dell het ‘groenste’ bedrijf in de industrie te maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om als klant van Dell bij aanschaf van een computer een boom te planten die de koolstofdioxide-uitstoot zou moeten compenseren. Deze bekritiseerde methode, omdat de boom uiteindelijk weer doodgaat en dus de koolstofdioxide alsnog in de atmosfeer beland en omdat de compensatie enkele jaren in beslag neemt, is zowel beschikbaar voor klanten als voor enteprises.