1 min

Tags in dit artikel

, ,

De JDA Software Group heeft voor een bedrag van in totaal 346 miljoen dollar het bedrijf i2 Technologies overgenomen. i2 Technologies richt zich voornamelijk op het verkopen van software-applicaties, maar het bedrijf biedt ook software-oplossingen aan. Ook handelt men in software-licenties en worden er verscheidene diensten geleverd.

Het bedrijf i2 Technologies heeft een stempel op zijn naam gedrukt door in de jaren 90 bekend te worden als leverancier van software voor verscheidene doeleinden. Zo wordt de software bijvoorbeeld gebruikt in logistieke processen en het is dan het doel van de software om dergelijke processen te automatiseren, te optimaliseren en beter te plannen.

Het bedrijf levert zijn producten en diensten voornamelijk aan relatief grote klanten die zich in de discrete industrie bevinden. Voor JDA Software is dat een mooie aanvulling, aangezien dit bedrijf voornamelijk levert aan kleinere klanten die hun werk moeten doen in de procesindustrie. JDA Software zou naar eigen zeggen door deze overname een beter schaalvoordeel kunnen behalen. Volgens het bedrijf zou er in een relatief kleine periode al voor twintig miljoen dollar te besparen zijn.

Qua winstcijfers beschikken de bedrijven samen over een omzet van 634 miljoen dollar. Van deze omzet blijft na aftrek van alle kosten een nettowinst over van 120 miljoen dollar voor de beide bedrijven. Deze cijfers zijn van de periode juni 2006 tot en met juli 2007.