PTC koopt Intland software voor 280 miljoen dollar

PTC koopt Intland software voor 280 miljoen dollar

Industrial IoT-specialist PTC heeft Intland Software overgenomen. Intland Software ontwikkelt Application Lifecycle Management (ALM)-oplossingen. Hiermee breidt PTC zijn ALM-portfolio uit voor bedrijfssectoren die hoge eisen stellen aan veiligheid en regulering verder uitbreiden.

Met de overname van Intland Software, waarvoor 280 miljoen dollar (266 miljoen euro) in cash wordt betaald, wil de IIoT-specialist een nog sterkere speler worden op het gebied van ALM-oplossingen voor bedrijven die veiligheid en compliance hoog op de agenda hebben staan. Daarnaast moet de overname bijdragen aan de overige producten van PTC, zoals zijn PLM-software en modelgebaseerde oplossingen voor systeemengineering.

Het Duitse Intland Software biedt cloudgebaseerde ALM-software, het Codebeamer-portfolio. Hiermee kunnen bedrijven voor hun kritische software-omgevingen onder meer risico’s en tests beheren. Daarnaast kan ALM-software worden geïntegreerd met tools voor DevOps en het beheren van broncode. Hiervoor beschikt de Codebeamer-software over kant-en-klare sjablonen en diverse integraties met tools van derde partijen.

Introductie Windchill+

Naast de overname van Intland Software, introduceerde de Industrial IoT-specialist onlangs de nieuwe cloudgebaseerde Product Lifecycle Management (PLM)-oplossing Windchill+. Door deze software via SaaS te leveren, kunnen klanten producten sneller naar de markt brengen.

PTC-1

Functionaliteit

De geïntroduceerde oplossing maakt samenwerking rondom productdata mogelijk en moet het ontwikkelen van producten daardoor versnellen. Omdat de PLM-oplossing vanuit de cloud wordt geleverd, hoeven gebruikers geen klassieke on-premises applicaties en toepassingen meer gebruiken. Dit versnelt het beheerproces van producten en verhoogt flexibiliteit.

Ook maakt het Windchill+ het mogelijk sneller, makkelijker en veel veiliger samen te werken met externe supply chain partners, zo geeft de IIoT-specialist aan. Verder moet het SaaS-model het mogelijk maken de komende tijd makkelijker nieuwe PLM-functionaliteit aan de oplossing toe te voegen die klanten meteen kunnen inzetten.

Tip: PTC introduceert ThingWorX DPM; analytics voor industriële productie