1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens een onlangs verschenen rapport is 38 procent van de Amerikaanse gamers vrouw. De gemiddelde gamer, zowel man als vrouw, is 35 jaar. 24 procent is zelfs over de 50 jaar.

Dit is gebleken uit een onderzoek van onderzoeksbureau IBISWorld. Volgens hen steeg het aantal gamende vrouwen van 33 naar 38 procent in de afgelopen vijf jaar. De komst van de Nintendo Wii is daar de voornaamste reden van, maar ook meer interactieve spellen zoals The Sims, Singstar, Rockband en Nintendogs krijgen meer vrouwen achter de pc of console.

"Toen spelsystemen voor het eerst verschenen in de tachtiger jaren werden deze apparaten afgedaan als een kortstondige hype, of op z’n minst het terrein van jong volwassenen", aldus George van Horn, analist bij IBISWorld.

"Hoe fout konden ze het hebben. Ons onderzoek heeft aangetoond dat de tieners die vroeger op Atari-systemen speelden dit nog steeds doen, op andere, modernere systemen."

Volgens Van Horn wil dit onderzoek niet zeggen dat de markt voor tieners en jong volwassenen niet sterk genoeg is. Andere demografische gebieden zoals vrouwen en ouderen laten gewoon een zeer sterke groei zien.