Nieuw onderzoek naar gamers laat zien dat ze ouder worden en dat het steeds vaker vrouwen zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het socialemedianetwerk voor gamers, Pixwoo.com.

Een woordvoerder van Pixwoo laat weten: "Het beeld dat de meeste mensen hebben van een gamer is meestal man, jong, die uren achtereen in zijn slaapkamer opgesloten zit en alleen stopt met spelen voor voedsel, drinken en om naar het toilet te gaan." Maar resultaten uit het onderzoek van Pixwoo laten zien dat dit stereotype niet meer klopt.

Volgens het onderzoek is de gemiddelde gamer 35 jaar oud, getrouwd, verdient deze 26.000 euro per jaar en speelt gemiddeld 12 uur per week. Vrouwen zijn net zo waarschijnlijk om te gamen als mannen, maar we hebben het hier dan ook over volwassenen die werken en een gezin en een relatie hebben. Het is duidelijk dat gamen niet iets is wat alleen kinderen en jong volwassenen doen. Dit waarschijnlijk komt door de grote variatie in het spelaanbod.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2000 Britten die zichzelf het label ‘gamer’ geven. Hieruit blijkt dat zij gemiddeld 12 uur en 32 minuten per week op een console spelen. De gemiddelde gamer heeft bovendien twee keer per week ruzie met zijn partner over het gamen. Meer dan een op de twintig van diegenen in een relatie laat weten dat gamen een constante bron is van ruzie, terwijl 15 procent van de ondervraagden hun relatie daarom heeft beëindigd.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de gemiddelde gamer vijf online vrienden heeft, waarbij 29 procent laat weten dat ze ten minste een van die vrienden in het echt heeft ontmoet. Een kwart van de ondervraagden speelt regelmatig met vrienden op afstand, in plaats van in dezelfde kamer.

Lees meer