1 min

Tags in dit artikel

,

Yahoo! heeft aangekondigd dat haar social-networking dienst, Mash, offline zal gaan vanaf 29 september dit jaar. Yahoo! heeft dus besloten dat Mash niet langer tijd en energie waardig is.

Yahoo! Mash is een dienst zoals Hyves. Gebruikers maken een profiel aan en kunnen dan ‘socializen’ met andere gebruikers. Het is echter nooit aangeslagen, slechts weinig bezoekers gingen actief gebruik maken van de website. Een van deze oorzaken is waarschijnlijk het feit dat Yahoo! Mash niets nieuws bood, de applicatie had als enige nieuwigheid de optie om een profiel voor vrienden aan te maken, daarna kon je ze uitnodigen om het profiel te wijzigen.

Mash was Yahoo!’s eerste opstap naar Yahoo! 360. Yahoo! 360 is een dienst die gebruikers in staat stelt om bestanden te delen met familie, vrienden en bekenden.

Het is niet de eerste keer dat een dienst van Yahoo! jammerlijk faalt. Yahoo! Mixd is ook jammer gefaald. Mixd is een website van Yahoo! die zich richt op gebruikers via een mobiele telefoon. De dienst had diverse sms-services en leek op Twitter. Yahoo! Mixd heeft slechts enkele maanden online gestaan.