1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Electronic Arts heeft eindelijk bekendgemaakt dat na diverse verlengingen van het bod op uitgever Take-Two Interactive, onder andere bekend van Grand Theft Auto IV, het niet langer geïnteresseerd is in het bedrijf.

Volgens John Riccitiello, CEO bij Electronic Arts, stevent het bedrijf af op een recordjaar met toptitels zoals Spore, Mirror’s Edge en de nieuwe reeks EA Sports-titels die binnenkort uitkomen zoals FIFA 09.

Ondanks dit nieuws is niet duidelijk waarom Electronic Arts niet langer geïnteresseerd is in Take-Two. Strauss Zelnick, voorzitter van de Raad van Bestuur van Take-Two gaf wel commentaar op het afhaken van EA: "We blijven onze focus richten op de tevredenheid van klanten en aandeelhouders."

Zelnick gaat verder: "Dit is nog steeds ons doel, al sinds het vijandige overnamebod door EA, die meerdere malen is afgewezen door onze aandeelhouders. Door onze doelstelling blijven we druk bezig met gesprekken met andere bedrijven die onze strategische positie kunnen verbeteren. Tot die tijd zijn we trots op het bereikte succes in de laatste achttien maanden".