min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

De raad van bestuur van Take Two heeft officieel het bod van ongeveer twee miljard dollar dat EA onlangs deed, afgeslagen. Volgens het bestuur reflecteert dit bod niet de waarde van het bedrijf en acht het momenteel niet de tijd voor zo’n overname.

Eind vorige maand bood EA 26 dollar per aandeel, wat neerkwam op tien procent bovenop de beurswaarde. Dit bod bleek het begin van een hoop onrust tussen beide bedrijven.

Take Two wees het bod officieus af, omdat het zich wou richtten op de release van het langverwachte spel Grand Theft Auto IV, dat mogelijk de grootste release ooit van het bedrijf zou worden. Daarna ging Electronic Arts met hetzelfde bod direct naar de aandeelhouders, waarna het door velen als "vijandig" bestempeld werd.

Desondanks heeft Take Two vandaag in een persbericht gezegd dat het pas na de release van Grand Theft Auto IV de mogelijkheden rondom een eventuele overname gaat onderzoeken. Dit zou onder andere kunnen betekenen dat het bedrijf ervoor kiest om zelfstandig verder te gaan, of met Electronic Arts in zee gaat, of met een derde partij.

Ook bestaat de mogelijkheid dat Take Two gaat onderzoeken of er andere financiële mogelijkheden zijn welke gunstiger voor de aandeelhouders zijn. Tevens heeft Take Two besloten om haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering een week uit te stellen. Deze stond eerder voor 10 april op de agenda, dat is nu 17 april geworden. De release van Grand Theft Auto staat gepland voor 29 april.