HPE zet flink meer in op functionaliteit voor machine learning

HPE zet flink meer in op functionaliteit voor machine learning

HPE breidt zijn portfolio voor machine learning-mogelijkheden flink uit. Onlangs introduceerde de techgigant onder meer een speciale appliance voor het ontwikkelen van machine learning-modellen, het HPE Machine Learning Development System, en het HPE Swarm Learning-framework.

De nu geïntroduceerde toepassingen en oplossingen integreren volgens de techgigant vooral de technologie van de vorig jaar overgenomen ML- en AI-specialist Determined AI. De eerste toepassing die deze technologie nu onder meer integreert, is het HPE Machine Learning Development System. Dit is een platform, een fysieke appliance, voor het op grote schaal bouwen en trainen van ML-modellen.

Het nu geïntroduceerde HPE Machine Learning Development System combineert de al bestaande Machine Learning Development-omgeving van de techgigant met rekenkracht, accelerators en onboard networking. Dit maakt het bedrijven mogelijk het ontwikkelen van hun ML-modelleen flink te versnellen.

Het platform of de appliance moet vooral een oplossing zijn voor de fysieke kant van het ML-ontwikkelproces, zoals het installeren van grote hoeveelheden parallelle processors en het gebruiken van gespecialiseerde rekenkracht-, storage- en interconnect- en accelerator-toepassingen.

De appliance biedt dit allemaal in een compacte en voorgeïnstalleerde omgeving, waardoor bedrijven direct na aansluiten met het ontwikkelen van hun ML-modellen kunnen starten. Daarnaast maakt dit enkele platform ook het beheer van alle benodigde infrastructuur veel makkelijker.

Het HPE Machine Learning Development System bestaat uit een HPE Apollo 6500 Gen10- systeem met als basis acht Nvidia A100 80 GB GPU’s voor de rekenkracht. Daarnaast beschikt de toepassing over HPE ProLiant DL325 servers en een 1 Gbps Ethernet Aruba CX 6300-switch. De diverse networking- en storagefunctionaliteit wordt geleverd door Nvidia Quantum InfiniBand en de monitorings- en beheersoftware van HPE Performance Cluster Management.

HPE Swarming Learning-framework

Naast deze appliance introduceert de techgigant ook het HPE Swarm Learning-framework. Dit is een speciaal privacybestendig framework voor machine learningfunctionaliteit voor gedistribueerde en edge-systemen. Het framework biedt gespecialiseerde containers die met behulp van de HPE Swarm API in I-modellen kunnen worden geïntegreerd. Deze technologie maakt het mogelijk te leren van andere AI-modellen van andere bedrijven zonder daarvoor daadwerkelijk data te delen.

Met het raamwerk kunnen bedrijven gedistribueerde data gebruiken waar deze zich precies bevinden. Dit maakt het mogelijk de omvang van de voor trainingsdoeleinden benodigde datasets te vergroten, terwijl daarbij toch wordt gehouden aan regelgeving rondom data governance en privacy. Onder meer gebruikt het HPE Swarm Learning-framework hiervoor blockchain.

Samenwerking met Qualcomm

Verder kondigde HPE aan dat het nog meer gaat samenwerken met chipfabrikant Qualcomm. Deze samenwerking moet vooral betere technologie gaan opleveren voor het op grote schal mogelijk maken van AI-inteferencing. Hiervoor introduceert de techgigant een robuuste versie van zijn Edgeline EL8000 Converged Edge-systemen in combinatie met de Qualcomm Cloud AI 100 accelerator. Dit moet AI-inferencing voor edge-locaties mogelijk maken. Deze toepassing komt in augustus 2022 beschikbaar.

Tip: HPE breidt GreenLake uit met NaaS-, data- en HPC-opties