2min

HPE heeft nieuwe diensten toegevoegd aan GreenLake. Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer Network as a Service (NaaS) van dochterbedrijf Aruba, datadiensten voor storage- en back-up & recovery, HPC en opties voor het ecosysteem.

HPE blijft gestaag doorbouwen aan zijn GreenLake-portfolio om al zijn oplossingen en diensten ‘as-a-service’ te leveren. Met de komst van GreenLake for Aruba Networking biedt HPE nu as-a-service Network-as-a-Service (NaaS)-opties. In totaal gaat het om acht diensten waardoor klanten makkelijker NaaS-diensten kunnen aanschaffen en uitrollen. Hiermee zijn zij in staat beter hun netwerkuitgaven aan te passen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de netwerkomgevingen altijd klaarstaan voor de zakelijke vereisten.

Datadiensten

Voor datadiensten is HPE GreenLake Dataservices uitgebreid met storage- en dataprotectie-opties. GreenLake Block Storage is volgens HPE de eerste block storage-as-service-dienst die binnen de industrie beschikbaar is. Deze cloudgebaseerde dienst richt zich op het garanderen van 100 procent beschikbaarheid van data.

De dienst HPE  Backup and Recovery Service biedt back-up as a service voor hybrid cloudomgevingen, vooral voor het beschermen van virtuele machines. Ook biedt de dienst via AWS ransomware recovery-oplossingen.

HPC-opties

Daarnaast heeft HPE GreenLake voor HPC nu meer integraties met Nvidia GPU’s. Deze zijn binnen het protfolio beschikbaar voor de HPE Apollo 6500 Gen10-computer. De NVLink interconnect-technologie van Nvidia wordt eveneens ondersteund. Een andere toevoeging aan de HPC-mogelijkheden binnen HPE GreenLake is de komst van de high-performance netwerktechnologie van HPE Slingshot. Deze levert op Ethernet gebaseerde networking voor HPC-omgevingen. Ook worden voor HPC parallel file system storage en API-interfaces voor het verbinden met private en publieke HPC-cloudomgevingen geïntroduceerd.

Overige oplossingen

Daarnaast komt er een gratis trial van de HPE GreenLake Compute Ops Management console voor toegang, monitoring en beheer van servers en opties voor de hyperconverged infrastructuur van Microsoft Azure Stack.

Ook het (partner)ecosysteem is niet vergeten met meer toegangsmogelijkheden tot cloudgebaseerde marktplaatsen van partners, zoals die van ALSO Group, Arrow Electronics, Ingram Micro en TD Synnex. Ook is een nieuwe samenwerking aangekondigd met Digital Realty.

Tip: HPE breidt GreenLake-portfolio uit met dataprotectie en analytics