2min

HPE heeft oplossingen toegevoegd aan het eigen portfolio die alle AI-benodigdheden van bedrijven dienen te vervullen. Het gebruik van interne data zou voortaan veel eenvoudiger moeten zijn. Daarnaast belooft HPE de toekomstige introductie van Nvidia’s Blackwell-GPU’s te ondersteunen binnen het eigen portfolio.

De aankondigingen vonden plaats tijdens Nvidia’s GTC 2024-evenement, waarbij dat bedrijf de volgende generatie aan toonaangevende AI-hardware presenteerde. Voor HPE bood het de mogelijkheid om een aantal al aangekondigde oplossingen aan te stippen, maar ook om de samenwerking met Nvidia nog verder uit te breiden.

Reference architecture

Volledig nieuw is de HPE Machine Learning Inference Software, beschikbaar in technology preview-vorm. De oplossing integreert met Nvidia’s NIM, dat foundation models aanbiedt via vooraf geconstrueerde containers. Een aanbod dat wel direct gelanceerd is, is HPE’s ‘reference architecture’ voor RAG (Retrieval-Augmented Generation). De tool maakt het mogelijk voor bedrijven om AI-workloads te draaien met integratie in real-time van bedrijfseigen data, zonder een AI-model vooraf te moeten trainen. RAG biedt een LLM de optie om naast de zelf verworven kennis ook externe bronnen te raadplegen, die continu kunnen worden gewijzigd. Zo vult “retrieval” de bestaande “generation” van AI aan.

Tip: Wat is RAG (Retrieval-Augmented Generation)?

De oplossing is naadloos geïntegreerd met data uit HPE Ezmeral en bestanden die zich in HPE GreenLake bevinden. HPE zegt met de reference architecture een blauwdruk te bieden voor organisaties om hun eigen chatbots, generators of copilots in te zetten. Om data te kunnen voorbereiden, AI te trainen en inferencing-workloads te draaien, biedt de reference architecture een “volledig spectrum aan open-source tools en oplossingen” waaronder HPE’s eigen Ezmeral Unified Analytics en doelgerichte AI-software.

Blik naar de toekomst

HPE stipt andermaal aan dat het al eerder een uitgebreid AI-aanbod heeft. Tijdens HPE Discover te Barcelona in november kondigde het al een vernieuwd enterprise-stack aan in samenwerking met Nvidia, waar we eerder over hebben geschreven:

Tip: HPE en Nvidia komen met “enterprise-class, full-stack” GenAI-oplossing