1 min

Tags in dit artikel

,

Electronic Arts heeft een deal gemaakt met Hollywood-regisseur Zack Snyder, bekend van onder meer de in 2007 uitgekomen hitfilm 300, om te helpen met het maken van videogames.

De overeenkomst, die gesloten werd op maandag, stelt dat Snyder drie originele games voor Electronic Arts zal gaan ontwikkelen. Snyder is op dit moment bezig met een film over de Watchmen-strips en heeft ook de film The Dawn of the Dead uit 2004 geregisseerd.

De deal lijkt erg veel op degene die Steven Spielberg in 2005 sloot met eveneens Electronic Arts. Ook toen vroeg de spelletjesfabrikant om drie originele games van Spielberg.

Snyder zal aan de slag gaan met het EA-team uit Los Angeles en zal de creatieve ontwikkeling van de games leiden. De Los Angeles-studio van EA is dezelfde studio die ook BloomBox voor de Nintedo Wii heeft ontwikkeld.

EA Games zal de beschikking krijgen over alle intellectuele rechten, en de games zullen ontwikkeld, verspreid en verkocht worden door EA. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Hollywood en de videogame-industrie werken steeds vaker samen. Games die erg goed verkopen zijn vaak gebaseerd op films, zoals The Lord of the Rings- en de James Bond-games. Tegelijkertijd worden van populaire games steeds vaker films gemaakt. Een voorbeeld hiervan is de film Max Payne, die volgende maand in première gaat.