Abonneer je gratis op Techzine!

Op de grootste entertainmentbeurs van de wereld mag ’s werelds grootste gamesuitgever natuurlijk niet ontbreken. Electronic Arts toont op de E3 van dit jaar een hele lijst aan games die dit jaar gaan verschijnen voor de PC en de consoles.

Hieronder volgen de spellen die het bedrijf op stapel heeft staan voor dit jaar en die het zal presenteren op de E3:

Madden NFL 07
Platforms: Xbox, Xbox 360, PS2, PS3, PSP, Gamecube, DS, Game Boy, Wii.
Madden NFL is een spel wat in Europa niet zo populair is als in Amerika, maar dat is voor EA geen reden om een nieuwe versie uit te brengen. Dit keer is er wederom meer aandacht besteed aan het uiterlijk van de speler, de beweging en is er nog betere controle over de spelers. Het spel staat op de planning voor augustus van dit jaar.

NCAA(R) Football 07
Platforms: Xbox, Xbox 360, PS2, PSP.
Voor NCAA Football 07 geldt eigenlijk hetzelfde als voor Madden NFL, want het spel behandeld dezelfde sport. De setting is echter niet meer de Nationale Football League, maar er wordt gespeeld met schoolteams. Alle stadions, bands en mascottes zijn nagemaakt. Het spel komt in juli dit jaar op de markt

NASCAR 07
Platforms: PSP.
Binnenkort zal het ook op de PlayStation Portable mogelijk te zijn om virtueel met meer dan 300km/h per uur over het asfalt te racen. De meesten zullen wel weten dat de Nascar een sport is waarbij nogal eens gecrasht wordt en dat element heeft EA genomen voor een nieuwe feature. Zo zal er een zogenaamde RaceBreaker zijn, waarbij de speler van te voren de mogelijkheid krijgt om te reageren op gevaarlijke situaties.
Geen
screenshot

ARMY OF TWO
Platforms: Xbox 360, PS3.
Een echte next-gen game, gezien de platforms waar het spel op uitkomt. Zoals de titel al doet vermoeden speel je in het spel met een tweekoppig team, dat ingezet wordt bij conflicten die zich afspelen in deze tijd. De speler bestuurt het ene teamlid, terwijl een intelligente AI zorgt voor het tweede teamlid.
Geen
screenshot

Battlefield 2142
Platforms: PC.
Na gevochten te hebben in de tweede wereldoorlog, Vietnam en de tegenwoordige tijd, brengt EA ons nu naar de toekomst. In 2142 bevindt de aarde zich in een tweede ijstijd. Twee hoofdmachten bevechten elkaar om het stukje leefbare aarde wat is overgebleven. Er is veel high-tech wapentuig voorzien, waaronder EMP granaten, sentry guns, futuristische vliegtuigen en battle mechs. Tot 64 speler kunnen het tegen elkaar opnemen, onder andere in de nieuwe ‘Titan’ mode, waarbij het ene team moet proberen om een gigantisch vliegtuig van de tegenpartij te vernietigen.

SPORE
Platforms: PC.
Een revolutionair spel, waarover al eerder was te lezen op Techzine. In het spel volgt de speler de ontwikkeling van een diertje, vanaf dat het een eencellig organisme is, tot een volgroeid dier. In de tussenstappen maakt de speler keuzes, die invloed hebben op het uiteindelijke uiterlijk van het beestje. Spelers delen hun beestjes over het internet, zodat de speelwereld ongekend gevarieerd is.

Crysis
Platforms: PC.
Dit spel speelt zich af in 2019 en handelt om een conflict tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. Beide landen vechten om de controle over een stukje aarde, waarop ieder moment een asteroide kan inslaan. Terwijl de landen aan het vechten zijn, breekt de asteroide open en verschijnt er een buitenaards schip. Plotseling moeten de aardlingen vechten tegen de aliens. De speler kruipt in de huid van een soldaat en krijgt de mogelijkheid om real-time zijn wapens en bescherming aan te passen. Het spel zal ergens in de winter verschijnen. Aan de screenshot is goed te zien dat de makers ook verantwoordelijk zijn voor de hit FarCry.

Command & Conquer 3 Tiberium Wars
Platforms: PC.
Ook over dit spel was eerder al te lezen op Techzine. Het derde deel in de bekende Command & Conquer serie laat de speler weer kiezen tussen de GDI en de NOD. Ook wordt er weer gevochten om het tiberium, dat steeds meer oprukt. Er zullen diverse nieuwe features in het spel zitten, waaronder units die gecombineerd kunnen worden en mobiele basissen.

The Lord of the Rings, The Battle for Middle-earth II
Platforms: Xbox 360
Gamers met een PC hebben al kunnen genieten van het tweede deel in de RTS game die speelt in het Lord of the Rings universum, maar binnenkort kunnen ook Xbox 360 eigenaren aan de slag met honderden units. Om de besturing zo makkelijk mogelijk te maken, hebben de makers gekozen voor een eenvoudig systeem, zodat de controller goed de functies van de muis kan overnemen. Het spel kan uiteraard ook via Xbox live gespeeld worden. Rond de zomer van dit jaar ligt het spel in de schappen.

Superman Returns: the videogame
Platforms: Xbox, Xbox 360, PS2, PSP, DS, Game Boy Advance
Superman is één van de bekendste superhelden en er zijn al vele strips, films en series aan gewijd. Binnenkort komt er een nieuwe film over Superman in de bioscopen en daar hoort natuurlijk een spel bij. EA belooft een vrije spelwereld, waarin de speler het opneemt tegen het kwaad. Daarbij heeft de speler de beschikking over superkrachten zoals het vliegen, x-ray vision en freezing breath.

Def Jam Fight For NY: The Takeover
Platforms: PSP
Knokken in hiphop stijl. Dat kan binnenkort ook op de PSP. In deze portable variant van het bekende consolespel kan er weer volop gevochten worden, onder andere met bekendheden als Busta Rhymes, Method Man, Snoop Dogg en Xzibit. Voor de PSP is een nieuwe verhaallijn ontwikkeld, zijn er 180 nieuwe moves en kan er middels het draadloze systeem van de PSP tegen elkaar worden gespeeld.