1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Softwaremaker RealNetworks is door de MPAA (Motion Picture Association of America) voor de rechter gedaagd vanwege een stuk software die consumenten in staat stelt om een kopie van een dvd op de harde schijf te zetten.

Volgens RealNetworks is dit programma erg handig voor consumenten omdat ze op deze manier eenvoudig films kunnen bekijken als ze bijvoorbeeld onderweg zijn of uit angst voor beschadigde discs. De MPAA is het hier niet mee eens en heeft de software als illegaal bestempeld.

De MPAA wil een verbod op de software, genaamd RealDVD. "Ze hadden de software beter StealDVD kunnen noemen", aldus Greg Coekner, vicepresident en adviseur van de MPAA in een verklaring.

"RealNetworks weet dat zijn product wetten overtreed en ondermijnt hierdoor het vertrouwen wat ontstaan is tussen filmmakers en de technologie-gemeenschap."

Volgens RealNetworks heeft de software encryptie ingebouwd waardoor het niet mogelijk is om films te delen. "We zijn teleurgesteld in het feit dat de filmindustrie blijkbaar het pad volgt van de muziekindustrie die aan het proberen is om vooruitgangen af te remmen in plaats van veranderingen toe te juichen die consumenten meer flexibiliteit geeft op hun aankopen", aldus RealNetworks in een verklaring.